۱۳۸۹/۰۳/۲۷

"لباس آکادمیک غربی به احترام ابوعلی سینا، آوی سنت نامیده می‌شود"

در یک ایمیل فورواردی عکس زیر آورده‌‌شده‌است:


و سپس ادعا شده است:

«یك نمونه دیگر از ارزشهای ایرانی كه خود ما آنرا نمی شناسیم ردای فارغ التحصیلی است. لابد تا به حال شما هم دیده اید وقتی یك دانشجو در دانشگاههای خارج می خواهد مدرك دكترای خود را بگیرد، یك لباس بلند مشكی به تن او می كنند و یك كلاه چهارگوش كه از یك گوشه آن یك منگوله آویزان است بر سر او می گذارند و بعد او لوح فارغ التحصیلی را می خواند.
هنگامی كه از ما سوال می شود كه این لباس و كلاه چیست؟ چه پاسخی میدهید؟! هنگامی كه از یك اروپایی یا ژاپنی و یا حتی آمریكایی سوال شود این لباس چیست كه شما تن فارغ التحصیلانتان می كنید می گویند ما به احترام «آوی سنت» (ابن سینا) پدر علم جهان این لباس را به صورت نمادین می پوشیم.
آنها به احترام «آوی سنت» كه همان «ابن سینا»ی ماست كه لباس بلند رداگونه می پوشیده، این لباس را تن دانشمندان خود می كنند. آن كلاه هم نشانه همان دستار است (کمی فانتزی شده) و منگوله آن نمادی از گوشه دستار خراسانی كه ما ایرانی ها در قدیم از گوشه دستار آویزان می كردیم و به دوش می انداختیم. در اروپا و آمریكا علامت یك آدم برجسته و دانش آموخته را لباس و كلاه ابن سینا می گذارند، ولی ما خودمان نمی دانیم !!»

نوشته بدون هیچ مدرک و استنادی و تنها براساس یک شباهت، پوشش آکادمیک غربی را مدیون ما ایرانی‌ها می‌داند! برای اثبات دروغ بودن این ادعا سه نکته‌ی زیر کفایت می‌کند:

1. اسم ابن سینا را به لاتین Avicenna می‌گویند و نه به قول این متن «آوی سنت». مگر ابن‌سینا قدیس (Saint- سنت) بوده است!؟

2. این مدخل بلند بالای وی‌کی‌پدیا در مورد لباس‌های آکادمیک غربی است. یه سرچ کوچک (CTRL+F) در این متن نشان می‌دهد که هیچ کجا اسمی از ابن سینا (Avicenna) نیامده‌است.

3. خواندن این متن کوتاه نیز در مورد پوشش آکادمیک مفید است. این متن در مورد تاریخچه‌ی ردا و کلاه و ... آکادمیک به‌صورت خیلی مختصر گفته است که این نوع پوشش برمی‌گردد به قرن دوازده-سیزده میلادی، زمانی که دانشگاه به مفهوم امروزش شکل می‌گرفته‌است و بیشتر در کلیساها تشکیل می‌شده است، به همین دلیل و به خاطر سرما لباسهای با ردا و کلاه استفاده می‌شده است و بعد هم به خاطر تمایز و ... بازهم هیچ صحبتی از این سینا نیست!

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر