۱۳۸۹/۰۴/۰۷
عناوین دروغهای روزانه در وبلاگ بهنام قلیپور
کاری ستودنی است که باید به مجری آن به خاطر خلاقیت و پشتکارش احسنت و تبریک گفت.
۱۳۸۹/۰۳/۲۹
عکسی از هندوراس و دروغگویی روزنامهی ایران
برای یک ایرانی که سیرحوادث و تصاویر آن روزها را از اینترنت دنبال میکرد فهمیدن اینکه این عکس از ایران نیست دشوار نبود اما اینکه یک غربی این عکس را از ایران بداند عجیب نمینموند. این عکس از اعتراضات هندوراس است که اتفاقا همانروزها در آنجا هم اعتراضاتی به پا بود.
حال پس از یک سال از حوادث خونین ایران، روزنامهي حکومتی ایران از این عکس در ویژهنامهی سالگرد انتخابات استفاده کرده است و زیر آن نوشته است: [حملهي اغتشاشگران به نیروی انتظامی]!
توضیحات بیشتر را در اینجا بخوانید.
اینکه مردم عادی و کاربران غربی توئیتر این عکس را از ایران بدانند عجیب نیست اما اینکه پس از یکسال یک روزنامهي حرفهای و رسمی کشور از این عکس استفاده میکند آیا دلیلی جز «دروغ» برای مظلوم نمایی دارد؟
تعداد دیگری از تصاویری که آنروزها به عنوان عکسهای جنبش سبز جا زدهشدند اینجا آمده است. مراقب باشید اگر روزی در ویژهنامههای روزنامهی حرفهای ایران آنها را دیديد گول نخورید!
۱۳۸۹/۰۳/۲۷
آیا بیبیسی ناخودآگاه مارا فریب میدهد؟
با کلیلک بر روی لینک هر کلمه میتوانید بفهمید که این آزمایش ساده چگونه ترتیب دادهشدهاست.
اول از اشخاص:
محمود احمدی نژاد: About 37,600 results
میر حسین موسوی: About 23,900 results
اوباما: About 4,220 results
میرحسین موسوی با آنکه مخصوصا در یک سال اخیر خبرساز بودهاست بازهم از احمدینژاد عقبتر است و اوباما از هردو بسیار عقبتر است.
غزه: About 5,630 results
اسرائیل: About 2,920 results
عراق: About 9,900 results
ایران: About 32,600 results
افغانستان: About 28,400 results
بریتانیا: About 10,300 results
آمریکا: About 21,800 results
بازهم هیچگونه نتیجهاي مبتنی بر تئوری توطئه نمیتوان از این نتایج گرفت. اسرائیل کمتر از غزه و عراق است. تکرار بیشتر اسم ایران و افغانستان در یک خبرگزاری فارسی زبان هم که بیشتر حول اخبار فارسیزبانان است طبیعی است.
صلح :About 8,980 results
جنگ: About 11,200results
فوتبال: About 7,910 results
نماز: About 933 results
رقص: About 607 results
سکس: About 144 results
روزه: About 1,740 results
بازهم هیچ الگویی که بشود از آن تئوری توطئه استخراج کرد دیده نمیشود.
[توضیح: ممکن است با تغییر زمان و تغییر میزان ایندکس کردن موتور جستجوی گوگل و همچنین دوگانه بودن بعضی از حروف در زبان فارسی همچون ی و ي، نتایجی که شما بدست میآورید با نتایج فوق فرق کند اما این تفاوت جزئی خواهد بود و تغییری اساسی در نتایج نخواهد داد.]
"لباس آکادمیک غربی به احترام ابوعلی سینا، آوی سنت نامیده میشود"

و سپس ادعا شده است:
«یك نمونه دیگر از ارزشهای ایرانی كه خود ما آنرا نمی شناسیم ردای فارغ التحصیلی است. لابد تا به حال شما هم دیده اید وقتی یك دانشجو در دانشگاههای خارج می خواهد مدرك دكترای خود را بگیرد، یك لباس بلند مشكی به تن او می كنند و یك كلاه چهارگوش كه از یك گوشه آن یك منگوله آویزان است بر سر او می گذارند و بعد او لوح فارغ التحصیلی را می خواند.
هنگامی كه از ما سوال می شود كه این لباس و كلاه چیست؟ چه پاسخی میدهید؟! هنگامی كه از یك اروپایی یا ژاپنی و یا حتی آمریكایی سوال شود این لباس چیست كه شما تن فارغ التحصیلانتان می كنید می گویند ما به احترام «آوی سنت» (ابن سینا) پدر علم جهان این لباس را به صورت نمادین می پوشیم.
آنها به احترام «آوی سنت» كه همان «ابن سینا»ی ماست كه لباس بلند رداگونه می پوشیده، این لباس را تن دانشمندان خود می كنند. آن كلاه هم نشانه همان دستار است (کمی فانتزی شده) و منگوله آن نمادی از گوشه دستار خراسانی كه ما ایرانی ها در قدیم از گوشه دستار آویزان می كردیم و به دوش می انداختیم. در اروپا و آمریكا علامت یك آدم برجسته و دانش آموخته را لباس و كلاه ابن سینا می گذارند، ولی ما خودمان نمی دانیم !!»
نوشته بدون هیچ مدرک و استنادی و تنها براساس یک شباهت، پوشش آکادمیک غربی را مدیون ما ایرانیها میداند! برای اثبات دروغ بودن این ادعا سه نکتهی زیر کفایت میکند:
1. اسم ابن سینا را به لاتین Avicenna میگویند و نه به قول این متن «آوی سنت». مگر ابنسینا قدیس (Saint- سنت) بوده است!؟
2. این مدخل بلند بالای ویکیپدیا در مورد لباسهای آکادمیک غربی است. یه سرچ کوچک (CTRL+F) در این متن نشان میدهد که هیچ کجا اسمی از ابن سینا (Avicenna) نیامدهاست.
3. خواندن این متن کوتاه نیز در مورد پوشش آکادمیک مفید است. این متن در مورد تاریخچهی ردا و کلاه و ... آکادمیک بهصورت خیلی مختصر گفته است که این نوع پوشش برمیگردد به قرن دوازده-سیزده میلادی، زمانی که دانشگاه به مفهوم امروزش شکل میگرفتهاست و بیشتر در کلیساها تشکیل میشده است، به همین دلیل و به خاطر سرما لباسهای با ردا و کلاه استفاده میشده است و بعد هم به خاطر تمایز و ... بازهم هیچ صحبتی از این سینا نیست!
تصویری که ادعا میشود از لورل و هاردی است
"Last picture Of lorel & hardi in 1989
آخرین عکس از لورل و هاردی "

لورل (+) در سال 1965 مردهاست و هاردی (+) هم 1957 پس عکس به ترتیب 24 و 32 سال پس از مرگ این دو گرفته شدهاست! ضمن اینکه املا درست اسامی لورل و هاردی به ترتیب Laurel و Hardy است نه آنگونه که در متن این ایمیل فورواردی گفتهشدهاست Lorel و Hardi. این مساله دقیقا نشان میدهد که منبع این عکس و ایمیل ایرانی است که همانطور که صحبت میکند همانطور هم انگلیسی مینویسد!
من از دروغ متنفرم
من در این وبلاگ سعی دارم به عنوان یک پروژهی شخصی، برخی از بیشمار دروغها و دوروییهایی را که با آنها برخورد میکنم مستند کنم. این دروغها میتواند مراجع متفاوتی داشته باشد. از صداوسیما گرفته تا خبرگزاریهای حکومتی و ایمیلهای فورواردی و حتی باورهای غلط عامه. امیدوارم درمیانهی راه انگیزهام را از دست نداده و بتوانم مطالب خوبی از رذالتها و دروغهایی که در آن تنفس میکنیم گردآوری کنم. کمکام کنید!